Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jáde

A férfias erő köve.


Eredete: Már a maják és aztékok is ismerték és előszeretettel használták mindennapi eszközeikben, hiszen nagyon erős, kemény anyagból van. A neve spanyol eredetű, azt jelenti, hogy kő a fájdalom oldalán. Az őslakos indiánok jádét hordtak magukra kötve, mert úgy hitték, hogy az ásvány meggyógyítja őket minden betegségből, sérülésből. 

Hatásai:
A jáde nagyon erős hatással van főként a férfiakra. Elsősorban abban segít, hogy könnyebben megnyíljanak, ki merjük mutatni az érzéseinket. Segítséget nyújt abban, hogy viselője könnyebben kiadja fájdalmát, stresszt, ami akár betegséghez is vezethet. A jáde a szívcsakra köve. 


Mely csillagjegyek köve a jáde: 
Bika (04.21-05-20.); Rák (06.22-07.22.); Mérleg (09.24.-10.23.); Halak (02.20-03.20)

Mihez ajánljuk:
A hosszú élethez

Érdemes lila gyertyát égetni a jáde mellett, és akkor még erősebb lesz védelező hatása. Ma már úgy gondolják hogy a balszerencsétől és balesetektől is megvédi viselőjét. Sokan ezért helyezik el az ásványt az autójukban. Amulettként az erőt jelképezi és hosszú életet ígér. Éppen emiatt akár esküvőre, szüleinknek, nagyszüleinknek tökéletes ajándék lehet.

Kulcs az álomvilághoz
Úgy tartják, hogy aki ezt a különleges ásványt viseli, az képes megnyitni a szívét, és a szerelmet magába fogadni. Segítségünkre lehet akár az anyagi helyzetünk fellendítésében: több pénz lesz a tárcánkban, ha egy apró jáde követ is teszünk bele.
Segítségével  jobb üzleti döntéseket hozunk, ha van félretett pénzünk, a lehető legjobban fogjuk forgatni azt, és gyarapítani. 

A jádét az álom kövének is nevezik. Segít, hogy álmunkban válaszokat kapjunk kérdéseinkre, kéréseinkre, hogy spirituális utunkon a legjobb irányba haladjunk. Ez az ásvány olyan bölcsességet ad, amivel tisztán láthatjuk önmagunkat és másokat. Nem ítélkezünk, hanem megértőek és kiegyensúlyozottak leszünk. Belátjuk, mi az, amin képesek vagyunk változtatni és mi az, amin nincs nem tudunk. Így ezt könnyebben fogjuk tudni elfogadni is általa.

Testünk támogatásához
A jáde egyik legnagyobb csodájának azt tartják, hogy beindítja a szervezet öngyógyító képességét. Komoly fájdalmak ellen is hatásos gyógyír lehet. (leginkább derékfájdalmakra ajánlják, ha a fájdalom a vese tájékról indul ki). A jáde nagy segítségünkre lehet, ha diétázunk, hiszen segít beindítani a zsírégetést. Gyomorproblémákra is ajánlják, ha gyakran szenvedünk gyomorfájástól, puffadástól vagy savtúltengéstől. 

A jáspis legfontosabb területei: (ezeket erősítheti, segítheti)
álom, álmodás, balesetek ellen, balszerencse ellen, bölcsesség, diéta, erő, érzelmek, fájdalomcsillapítás, gyomorbántalmak ellen, hosszú élet, öngyógyító képesség, pénzügyi sikerek, potencia, prosztata, savtúltengés ellen, spirituális fejlődés, szerelem, szexuális zavarok ellen, szívcsakra, üzleti sikerek, védelem, vese, 

Melyik csakrát erősíti a jáde?
A szívcsakra köve. Ez a csakra a csakrarendszerünk középpontja, a Lélek kapujának is nevezik. Ha jól működik, képesek vagyunk szeretetben és harmóniában élni önmagunkkal és másokkal. Együttérzőek és segítőkészek vagyunk egy-egy jócselekedetünknél eszünkbe sem jut, hogy ezért hálát vagy viszonzást várjunk. 
 

Az oldal tetejére